voorkom uitdrogen hairextensions

Hairextensions die er slap en futloos uit zien willen we niet hebben.

Net als jouw eigen haar, hebben hairextensions ook een juiste verzorging nodig om er gezond en stralend uit te zien..

Hieronder geef ik je 7 tips die je kunt toepassen om te voorkomen dat jouw hairextensions gaan uitdrogen.

1. Wassen met shampoo

Om ervoor te zorgen dat de haren niet uitdrogen, is het belangrijk dat je ze schoon houdt. Was de extensions altijd met de juiste shampoo wat geschikt is voor hairextensions. Gewone shampoo geeft niet de juiste verzorging die extensions nodig hebben.

Was niet te vaak!

Dit is een beetje afhankelijk van hoe vaak je je eigen haar wast of hoe vaak je de extensions in hebt. Heb je de extensions vast in je haar zitten? Was is drie keer in de week een goede richtlijn.

Draag je extensions die je dagelijks inzet en verwijderd, dan kun je ze één keer in de twee weken wassen. Dit omdat je er dan niet mee slaapt,  waardoor je minder transpireert en minder vaak hoeft te wassen.

Zorg ook altijd dat je het haar wast met de punten naar beneden. Dit om heftige klitten te voorkomen.

2. Wassen met conditioner

Je extensions schoon houden is belangrijk, maar gebruik altijd na het wassen een goede conditioner. Ook hiermee is het erg belangrijk dat je een conditioner gebruikt, die geschikt is voor hairextensions.

Nadat je de haren hebt gewassen neem je een beetje conditioner in je hand en verdeel je het voorzichtig in het haar. Daarna kam je voorzichtig het haar uit met de conditioner er nog in. Spoel het goed uit, anders lijkt het haar eerder vet dan verzorgd.

Na het wassen kun je altijd nog een goede leave-in conditioner aanbrengen. Dit zorgt voor extra glans en een goede doorkambaarheid.

3. Vermeid goedkope hairextensions

Als je goedkope hairextensions koopt is de kans groot dat het haar synthetisch is, of in ieder geval een deel ervan.

Dus wanneer je hairextensions gaat kopen let er dan goed op dat je 100% human hairextensions koopt. Dit is vaak wel terug te zien is aan de prijs. Let dus goed op de 100% aanduiding. Staat dit er niet bij, dan is het haar een gedeelte synthetisch en een gedeelte human hair.

Human hair heeft een mooiere kwaliteit, past beter bij je eigen haar en je kunt het behandelen zoals jouw eigen haar. Wassen, föhnen, stijlen, is allemaal geen probleem. Bovendien blijft human hair veel langer mooi en kun je er veel langer plezier van hebben.

4. Vermeid het droogföhnen van je hairextensions

Föhnen wint misschien wel wat tijd, maar is ook echt schadelijk voor je extensions. Wanneer mogelijk, probeer dan altijd je extensions op een natuurlijke wijze te drogen.

Indien  je toch moet föhnen, gebruik dan altijd een beschermend product om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn. Het beste is ook altijd om de föhn zo koud mogelijk te zetten. Hoe warmer de föhn, hoe schadelijker voor je haar en hoe meer je het haar uitdroogt.

5. Flip-in of Clip-in extensions? Berg ze goed op!

Het verkeerd opbergen van deze hairextensions, zorgt ervoor dat de kwaliteit sneller achteruit gaat en de haren sneller beschadigen. Om dat te voorkomen, zorg dan dat je de extensions:

  • ophangt aan de bijgeleverde hanger
  • de extensions netjes uitgeborsteld zijn
  • er geen stylingsproducten in zitten die het haar uitdrogen

Let erop dat het haar helemaal droog is voordat je de extensions ophangt. Een geschikte hoes hebt zou de beste optie zijn om ervoor te zogen dat er niks met je extensions kan gebeuren.

6. Borstelen voorkomt beschadigingen aan de hairextensions

Kam of borstel de hairextensions niet als ze op het hoofd zijn geplaatst, tenzij ze vast zitten natuurlijk.

Leg de haarmat op een vlakke ondergrond om het borstelen makkelijker te maken of verdeel je haar in meerdere plukken.  Maak bij het borstelen altijd gebruik van een goede extensionborstel en werk van de punten naar boven, zodat langzaam alle klitten er uit gaan.

Trek nooit hard, want dit beschadigd de haren en dan vallen ze uit. Houd het haar goed stevig beet aan de bovenkant.

Gebruik eventueel wat extra leave-in conditioner als je een heftige klit hebt.

7. Gebruik een hitte beschermend product

Human hairextensions kunnen gestyled worden, net als jouw eigen haar. Ook met een stijltang of andere verhitte styling tools. Het te veel gebruik maken van deze apparaten zorgt ervoor dat de extensions en jouw eigen haren droog en broos worden.

Gebruik hierbij altijd een goede hitte-beschermingsproduct. Dit zorgt ervoor dat je de kwaliteit het langst mooi houdt.

Goed je hairextensions verzorgen is het beste wat je kunt doen om uitdrogen te voorkomen.

Dus geen haast.

Sla geen enkele stap over.

Succes!

 

Heb jij nog tips om hairextensions te beschermen tegen uitdrogen Laat het weten in een reactie hieronder!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *