Wat is remy gesoorteerd haar?

Remy gesorteerd haar

Remy-Haar of Remi Haar is een term die wordt gebruikt bij extensions. Hiermee wordt aangegeven dat er aandacht is besteed aan het sorteren van de haren, zodat ze allemaal dezelfde richting op liggen en klitten voorkomen.

Remy hairextensions zijn dus haren van zeer hoge kwaliteit!

Het haar komt meestal uit India, omdat daar het haar meestal onbehandeld is. De rede dat de kwaliteit bij Remy-haar is zo hoog is, is omdat de haren gesorteerd zijn. Dat wil zeggen dat alle haarschubben dezelfde richting op liggen, waardoor het haar minder snel klit en het veel langer mee gaat dan Non-Remy-haar.

Remy gesorteerd haar

Non-Remy haar

Non-Remy-haar – de naam zegt het al – is haar dat niet in dezelfde richting word gelegd.

Dit haar wordt op verschillende manieren verzameld uit bijvoorbeeld borstels of wat op de grond is gevallen na het knippen of scheren en er wordt natuurlijk niet gekeken naar welke richting de haren horen te liggen.

Het haar word dan chemisch in een zuurbad behandeld om de schubbenlaag (cuticula) van de haarschacht te verwijderen. Op deze manier kan het haar toch nog worden gebruikt voor extensions. Dit is een goedkopere methode en de kwaliteit en de sterkte zijn een stuk minder dan bij onbehandeld Remy-haar.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *